Siivoussuunnitelman laatiminen yritykselle

Ruokavirasto (ent. Elintarviketurvallisuusvirasto Evira) vaatii kaikilta elintarvikkeita käsitteleviltä yrityksiltä siivoussuunnitelman, jolla varmistetaan liiketoiminnan riittävä hygieniataso. Tutustu vaatimuksiin ja lataa talteen siivousalan ammattilaisten laatima siivoussuunnitelma.

Voit myös tilata siivoussuunnitelman sisältämät siivousaineet ja -tarvikkeet suoraan Diversey Pro -verkkokaupasta.

Siivoussuunnitelma on osa yritysten omavalvontaa

Ruokaviraston linjauksen mukaan siivoussuunnitelma on osa elintarvikkeita käsittelevien yritysten omavalvontaa. Ennalta laadittu suunnitelma varmistaa, että työpaikka on puhdas ja turvallinen. Siivoussuunnitelman avulla yritys voi ylläpitää terveellistä ja turvallista työympäristöä, joka edistää asiakastyytyväisyyttä sekä omien työntekijöiden hyvinvointia ja tehokkuutta.

Erilaiset tilat vaativat eri puhtaustasoja, ja siivoussuunnitelma auttaa yritystä pysymään ajan tasalla kunkin tilan siivoustarpeesta. Esimerkiksi kahvilan tai ravintolan keittiössä vaaditaan huomattavasti parempaa hygieniatasoa kuin asiakastiloissa. Siivoussuunnitelma sisältää yksityiskohtaiset tiedot eri tilojen siivouksesta, tarvittavista toimenpiteistä ja välineistä.

Yrityksen siivoussuunnitelma on tärkeä myös siksi, että suunnitelmaa noudattamalla voidaan ehkäistä tehokkaasti erilaisten tartuntatautien leviäminen.

Siivoussuunnitelma sisältää seuraavia tietoja:

– Miten tiloja ja työvälineitä puhdistetaan
– Millaisia puhdistusvälineitä ja -tarvikkeita siivouksessa käytetään
– Kuinka usein tiloja siivotaan
– Kuka tai ketkä ovat vastuussa siivouksesta ja sen valvonnasta

Lyhyesti sanottuna siivoussuunnitelma määrittelee yritykselle, mitä tulee siivota, kuinka usein ja miten. Siivoussuunnitelmaan sisältyy myös siivousvälineiden ja -tarvikkeiden hankintasuunnitelma, jonka perusteella määritetään, millaisia siivoustarvikkeita tarvitaan ja miten ne hankitaan.

Siivoussuunnitelmassa on huomioitava, että erilaisten pintojen puhdistukseen käytetään erilaisia välineitä ja puhdistusaineita. Saat lisätietoja siivoustuotteiden soveltuvuudesta eri käyttötarkoituksiin niiden valmistajalta tai lataamalla siivousalan ammattilaisten laatiman siivoussuunnitelman.

Huomioi nämä siivoussuunnitelmassasi

Jos olet laatimassa siivoussuunnitelmaa omalle yrityksellesi, ota huomioon ainakin seuraavat kohdat:

Siivouksen toimenpiteet ja aikataulut

Siivoussuunnitelma voi sisältää esim. päivittäin, viikoittain sekä aina tarvittaessa tehtävät toimenpiteet. Näin saat selkeät raamit siivoukseen, ja selkeiden ohjeiden avulla varmistetaan, että yrityksen tilat pysyvät aina puhtaina ja turvallisina.

Siivousvälineet ja -aineet

Suunnitelma siivousvälineiden ja -aineiden hankinnasta. Millaisia välineitä ja aineita siivoukseen tarvitaan ja mistä ne hankitaan? Ovatko ne tarpeeksi tehokkaita? Millainen annostus ja kuinka pitkään siivousaineet riittävät? Tarvikkeiden riittävä laatu ja saatavuus ovat edellytyksiä siivouksen tehokkaalle ja turvalliselle toteuttamiselle.

Suojaimet ja turvallisuus

Tarvitaanko siivoukseen suojaimia? On hyvä listata myös toimintatavat, joilla estetään bakteerien ja tarttuvien tautien leviäminen. Suunnitelma voi sisältää esimerkiksi käsihuuhteen käytön ohjeistamisen, yhteistilojen pintojen säännöllisen puhdistamisen sekä tarvittaessa erityistoimenpiteitä epidemian aikana.

Lataa siivoussuunnitelma ja siivoa kuin ammattilainen

Puhtaalta pöydältä aloittaminen voi olla joskus hyvä idea, mutta yrityksesi siivoussuunnitelmaa sinun ei tarvitse tehdä alusta loppuun itse. Nyt voit ladata siivousalan ammattilaisten tekemän siivoussuunnitelman sekä kaikki muut tarvittavat tiedot yhdestä paikasta.

Diverseyn asiantuntijoiden laatima dokumentti sisältää valmiin siivoussuunnitelman lisäksi paljon hyödyllistä tietoa elintarvikehuoneistojen puhtaanapitoon:

– Keittiön siivoussuunnitelma (s. 6)
– ProFormula-ammattilaistuotteet esittelyssä
– ProOhjeet eri tilojen siivoamiseen ja puhtaanapitoon
– Menetelmäohjeet mm. astianpesukoneen käyttöön ja tekstiilien pesuun
– Paljon muuta hyödyllistä

Voit ladata dokumentin ja kopioida siivoussuunnitelman sekä muut materiaalit suoraan käyttöösi tai käyttää niitä pohjana yrityksesi puhtaanapidon suunnittelussa. Dokumentin sisältämät tuotteet ja tarvikkeet voit tilata Diversey Pro -verkkokaupasta.

Lataa siivoussuunnitelma

UUTTA: Nyt voit ladata ja tulostaa tilakohtaiset tarkistuslistat keittiön, ravintolasalin, baarin tai saniteettitilojen perusteelliseen puhdistamiseen:

Keittiö Ravintolasali / Baari Saniteettitilat

Tilaa ammattilaisten siivoustuotteet verkkokaupasta

Nyt voit myös tilata kaikki ammattilaiskäyttöön tarkoitetut siivoustuotteet helposti Diversey Pro -verkkokaupasta. Tuotteet toimitetaan Diverseyn luottevan jälleenmyyjäverkoston toimesta. 

Tilaamalla enemmän kerralla olet oikeutettu tilaajalahjaan. Lue lisää täältä Perfect Finnish -lahjakortti

*Perfect Finnish on lahjakortti, jonka valikoimaan kuuluu kansainvälisesti arvostettuja kotimaisia tuotemerkkejä, kuten Iittala, Marimekko, Arabia, Fiskars ja monta muuta. Lahjakortin voi hyödyntää myös useamman henkilön kesken esim. yhteisellä elokuvaillalla. Lahjakortti toimitetaan tuotteiden toimitusosoitteeseen noin kuukauden sisällä tilauksesta. Vain www.diverseypro.fi -verkkokaupan kautta tehdyt tilaukset ovat oikeutettuja lahjakorttiin.

Selaa tuotteita, kokoa oma yritysporukkasi ja tilaa vaikka koko vuoden siivoustarpeet yhdellä kertaa!

Siirry verkkokauppaan

400 €
Perfect Finnish Gift Card 35 €

Perfect Finnish Gift Card 35 eur

700 €
Perfect Finnish Gift Card 65 eur

Perfect Finnish Gift Card 65 eur

1000 €
Perfect Finnish Gift Card 100 eur

Perfect Finnish Gift Card 100 eur