Talonrakennusalan työvaatteiden pesu on työnantajan vastuulla

Talonrakennusalan TES 2022–2024 linjaa, että työvaatteiden pesu ja puhtaanapito ovat työnantajan vastuulla. Tässä artikkelissa tarkastelemme, miksi työvaatteiden pesu rakennusalalla on tärkeää ja annamme vinkkejä työvaatteiden pesuun tehokkaasti sekä ympäristöystävällisesti.

Tilaa rakennusalalle soveltuvat tehokkaat pesuaineet edullisesti Diversey Pro -verkkokaupasta!

Siistit työvaatteet suojaavat ja lisäävät työntekijöiden viihtyvyyttä

Rakennusala on yksi merkittävimmistä teollisuudenaloista maailmassa. Se kattaa monenlaisia töitä, kuten erilaisia rakennus- ja purkuprojekteja, remontointia ja paljon muuta. Rakennustyöt ovat usein fyysisesti vaativia, ja työvaatteet likaantuvat helposti. Siksi työntekijät tarvitsevat erityisiä työvaatteita ja -varusteita, jotka suojaavat heitä erilaisilta riskeiltä ja vaaroilta.

Laadukkaat työvaatteet eivät ainoastaan suojaa työntekijöitä fyysisiltä vaurioilta ja vaaroilta, vaan ne myös parantavat työntekijöiden mukavuutta sekä työn tuottavuutta. Rakennustyömailla voi olla paljon erilaista pölyä, likaa ja muita epäpuhtauksia, jotka voivat pahimmillaan vahingoittaa työntekijöiden terveyttä. Tämän vuoksi työssä käytettävien vaatteiden ja varusteiden on oltava riittävän kestäviä ja suojaavia.

Työvaatteista tulisi myös löytyä erilaisia turvallisuusominaisuuksia, kuten heijastavat nauhat pimeällä työskentelyä varten. Lisäksi työvaatteet ovat oleellinen osa yrityksen brändi-identiteettiä, ja siistit vaatteet antavat ammattimaisen vaikutelman asiakkaille. Työnantajan kannattaa siis panostaa työvaatteiden hankinnan lisäksi niiden huoltoon, jotta ne pysyvät pitkään käyttökuntoisina.

Miksi työvaatteiden puhtaanapito on tärkeää?

Työvaatteiden puhtaanapito on yhtä tärkeä osa rakennusalan toimintaa kuin itse vaatteiden valinta. Pestyjen ja hyvin hoidettujen työvaatteiden käyttö voi pidentää niiden käyttöikää ja säästää yrityksen kustannuksia uusien vaatteiden hankinnassa.

Työvaatteiden pesua suunnitellessa on huomioitava, että rakennusalan vaatteet voivat altistua hyvinkin hankalalle lialle, kuten öljyille ja maaleille. Tämä tarkoittaa, että pesuprosessin on oltava tehokas, jotta vaatteet pysyvät puhtaina ja käyttökelpoisina. Lisäksi pesuaineiden valinta on erityisen tärkeää, koska ne voivat vaikuttaa oleellisesti työvaatteiden suojausominaisuuksiin.

Työvaatteiden pesumahdollisuus rakennustyömaalla

Talonrakennusalan työehtosopimuksen mukaan työnantaja vastaa työvaatteiden sekä suojavaatteiden ja -varusteiden puhtaanapidosta, huollosta ja mahdollisista tarkastuksista. Käytännössä tämän voi toteuttaa eri tavoilla, ja toimintamalli sovitaan paikallisesti.

Yksi vaihtoehto on hyödyntää vuokravaatteita tai pesulapalveluita, jolloin on aina tarjolla puhtaita vaihtovaatteita, mutta tästä muodostuu yleensä merkittävä kuluerä yritykselle. Vaihtoehtoisesti työnantaja voi tarjota työntekijöilleen rahallisen korvauksen, mikäli he pesevät työvaatteensa omatoimisesti. Usein kaikkien kannalta helpoin ja edullisin vaihtoehto on kuitenkin tarjota työvaatteiden pesumahdollisuus suoraan työmaalla.

Vinkkejä rakennusalan työvaatteiden pesuun

Yritys voi tarjota työntekijöilleen mahdollisuuden pestä tai pesettää työvaatteensa suoraan rakennustyömaalla. Tässä vinkkejä ja parhaita käytäntöjä, joilla työvaatteiden pesu hoituu tehokkaasti ja ammattimaisesti.

Erikoispesuaineet: Käytä tehokkaita ammattilaistason pesuaineita, jotka on suunniteltu poistamaan hankalaa likaa. Pesuaineen on hyvä toimia tehokkaasti matalissakin lämmöissä, sillä tämä auttaa säilyttämään vaatteiden suojausominaisuuksia. Laadukkaalla huuhteluaineella voit pidentää työvaatteiden käyttöikää.

Säännöllinen pesu: Työvaatteet tulisi pestä säännöllisesti. Jos vaatteissa on vaikeita tahroja, pesu kannattaa suorittaa heti työpäivän jälkeen, jotta epäpuhtaudet eivät ehdi kuivua ja tarttua kankaaseen pysyvästi.

Lämpötila ja pesuohjelma: Noudata vaatteiden pesuohjeita ja valitse oikea pesuohjelma ja lämpötila. Huomioithan, että liian kuumassa vedessä peseminen saattaa vahingoittaa vaatteiden materiaaleja ja suojausominaisuuksia.

Kuivaus: Oikean pesuohjelman lisäksi myös pestyjen vaatteiden oikeaoppinen kuivaus on tärkeää. Kuivaa työvaatteet asianmukaisesti, mieluiten ilman kuivausrumpua, joka voi aiheuttaa kulumista ja kutistumista.

Säännöllinen tarkastus: Tarkasta työvaatteet säännöllisesti mahdollisten vaurioiden varalta, ja korjaa ne tai vaihda vaatteet uusiin tarvittaessa.

Ympäristöystävällisyys: Kiinnitä huomiota pesuaineiden ympäristöystävällisyyteen ja valitse vaihtoehtoja, jotka eivät kuormita ympäristöä.

Tilaa tehokkaat pesuaineet edullisesti verkkokaupasta

Tehokas työvaatteiden pesu vaatii oikeiden pesuaineiden ja menetelmien käyttämistä, ja se on investointi paitsi työntekijöiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen, myös yrityksen pitkän aikavälin menestykseen rakennusalalla.

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman tehokkaita, ammattikäyttöön tarkoitettuja pesuaineita ja -tarvikkeita. Suosittelemme erityisesti näitä tuotteita haastavan lian poistamiseen:

Omo Pro Formula Desinfioiva pyykinpesujauhe 8.55kg

Desinfioiva pyykinpesujauhe, jonka desinfektioteho 40 °C:sta alkaen. Erinomainen tahrojen- ja lianpoistokyky jo alhaisessa lämpötilassa. Mieto tuoksu. Tehokas myös virusten torjuntaan.

Tutustu pesuaineisiin

 

Comfort Pro Formula Sensitive huuhteluaine 5 l

Herkkäihoisille kehitetty hajusteeton huuhteluaine. Yhdestä kannusta jopa 179 pesua.

Tutustu huuhteluaineisiin


Tilaajalahja kaupan päälle kun tilaat vähintään 400 eurolla

Nyt voit tilata kaikki ammattilaiskäyttöön tarkoitetut siivoustuotteet helposti Diversey Pro -verkkokaupasta. Tuotteet toimitetaan Diverseyn luotettavan jälleenmyyjäverkoston toimesta. 

Tilaamalla enemmän kerralla olet oikeutettu tilaajalahjaan. Lue lisää täältä Perfect Finnish -lahjakortti

*Perfect Finnish on lahjakortti, jonka valikoimaan kuuluu kansainvälisesti arvostettuja kotimaisia tuotemerkkejä, kuten Iittala, Marimekko, Arabia, Fiskars ja monta muuta. Lahjakortin voi hyödyntää myös useamman henkilön kesken esim. yhteisellä elokuvaillalla. Lahjakortti toimitetaan tuotteiden toimitusosoitteeseen noin kuukauden sisällä tilauksesta. Vain www.diverseypro.fi -verkkokaupan kautta tehdyt tilaukset ovat oikeutettuja lahjakorttiin.

Selaa tuotteita ja tilaa vaikka koko vuoden siivoustarpeet yhdellä kertaa!

Siirry verkkokauppaan

400 €
Perfect Finnish Gift Card 35 €

Perfect Finnish Gift Card 35 eur

700 €
Perfect Finnish Gift Card 65 eur

Perfect Finnish Gift Card 65 eur

1000 €
Perfect Finnish Gift Card 100 eur

Perfect Finnish Gift Card 100 eur